Sohbet Sitesinde Güvenlik

Sohbet Sitesinde Güvenlik

Sohbet sitesi kullanıcılarının en çok dikkat etmesi gereken konu güvenlik olmalıdır. Kullanıcı ne kadar dikkatli olursa, sitenin kendini değiştirip geliştirmesi ve yenilemesi de o kadar sık olacaktır.

Chat sitesine girerken bilgisayar güvenliğine dikkat edilmelidir. Çünkü sohbet sitesinin  çalışabilmesi için bilgisayarlarda bazı yazılımların yüklü olması gerekmektedir. Bununla birlikte bu tür sitelerde kötü niyetli kişiler olabileceği de unutulmamalıdır.

Sohbet sitesinin çalışabilmesi için öncelikle bilgisayarda ya kullanılacak cihazda Java ve Adobe Flash gibi programların kurulu olması gerekir. Çünkü sohbet sistemleri bu programlar sayesinde çalışır. Chat odası açmadan önce cihaz kontrol edilmeli ve bu programların var olup olmadıklarına bakılmalıdır. Java ve Flash yazılımları da üreticilerin sitelerinden ücretsiz olarak edinilebilir.

Eğer sohbet ederken bilgisayar donuyor, sayfalar yüklenmiyor veya program çalıştığı hâlde mesajlar geç gelip gidiyorsa eklentiler kontrol edilmelidir. Çünkü bu tür programlar sık sık ‘otomatik güncelleme’ yapar. Ancak güncelleme yapılmamışsa ya da güncelleme sırasında çeşitli problemler yaşanmış ise, programlar düzgün çalışmaz. Bu yüzden ‘güncellemeler’ sık sık kontrol edilmelidir.

Bununla birlikte sorun programlarda olmayabilir. Eğer bilgisayarınız sadece sohbet odalarına girerken değil internet üzerinden video izlerken ya da flash oyun oynarken de donuyor, yavaş çalışıyorsa bilgisayarın önbelleği dolu olabilir.  Yapılması gereken şey, bilgisayar hafızasını gereksiz dosyalardan arındırmak olacaktır. Tüm bunlar dikkat edilmesi gereken hususlardır.